Място на 3 минути от Главната става едно от най-посещаваните в Пловдив

1964795

Един от работниците, помагащ за реконструкцията на Дондуковата градина, е ливанец. Любопитният факт бе споделен от строителния надзор на обекта. Той допълни още, че момчето има огромно желание за работа и развитие.

След броени месеци гражданите на Пловдив ще бъдат доволни и с радост да ползват напълно обновения парк и прилежащите пространства около него.

Ремонтът на най-стария пловдивски парк започна през април 2023 година, а срокът му за изпълнение е една година. Средствата осигурени за реконструкция, озеленяване и благоустройство възлизат на общо 4.5 милиона лева.

През декември кметът на район „Централен“ Георги Стаменов сподели пред нас, че ремонтът на първата обществена зелена площ в центъра на Пловдив, благоустроена от прочутия Люсиен Шевалас, напредва с бързи темпове.

Действително проверката ни показа, че в градината вече са монтирани цветни детски площадки, които ще радват малчуганите през летните месеци.

Огромният фонтан, който е изграден на мястото на зелените площи в центъра, също е готов. Освен него там ще има още две водни площи – сух фонтан на входа откъм ул. „Христо Г. Данов“ и водна естакада до Природонаучния музей.

Завършени са всички тротоарни настилки, както и са поставени новите осветителни тела с леко старинна визия.

Очаква се множеството пейки, които са вече на територията на парка, скоро да бъдат монтирани. Гражданите на Пловдив ще се радват и на 147 нови дървета, които ще бъдат засадени в обновената Дондукова градина.

Голяма част от растителността е внос от чужбина и се очаква да пристигне най-късно до края на януари.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ