Тагарев: Аз съм любима жертва на руската пропаганда! Готов съм да остана начело на МО след ротация

тодор тагарев

Нови боеприпаси не са давани на Украйна от последната военна помощ, която оказахме, коментира пред БТВ военният министър Тодор Тагарев.

По думите му все още БТР-ите за Украйна не са изпратени.

„България е жертва на руската пропаганда, аз съм един от хората, които са любимите жертви на руската пропаганда“, посочи Тагарев. Министърът потвърди, че в началото на 2025 година се очакват и първите два изтребителя F-16.

„Това че купуваме нещо на чертеж, трябва да заглъхне“, настоя Тагарев. Той обясни, че в ТЕРЕМ могат да се ремонтират военните машини „Страйкър“.

„Самите машини ще ги получим в средата на 2025 до средата на 2028 година. Седем самолета F-16 са в различен етап на изграждане в завода на САЩ. Първият е в най-напредналата фаза – насовата част му е готова“, уточни военният министър.

Тагарев се е чул с председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, като не успя да даде конкретен отговор дали се е извинил на Пеевски или не, че не са били поканени народните представители за Богоявление. Министърът сподели, че усеща подкрепата на парламентарната група на ПП-ДБ, включително и на премиера акад. Николай Денков.

„Целият кабинет има ясна евроатлантическа ориентация, достатъчно подкрепа в Народното събрание и не е важно кой ще остане, а е важно да се продължи работата по правилния път“, увери Тагарев. Той е готов да остане начело на Министерство на отбраната, но ако не получи такава – с удоволствие ще се върне към академичната дейност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ