15 дни не погребват починалия след гонка с полицаи Пламен Пенев. Все още експертизата е тайна

полиция

Тройната съдебномедицинска експертиза за смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев в Стара Загора все още не е готова, а семейството не може да организира погребение, съобщи „24 часа“.

Мъжът издъхна преди две седмици на една от централните улици в Стара Загора след преследване с 9 патрулки, катастрофа и опит за задържане. Резултатите от аутопсията показаха, че смъртта е настъпила от механична асфиксия или задушаване, но след като близките на Пенев отказаха съдебномедицинската експертиза да бъде направена в Стара Загора, тя бе възложена на трима съдебни медици от Пловдив. По неофициални данни и тяхното заключение е, че след като 58-годишният мъж е изваден от колата и върху него са легнали петима полицаи в опит да го арестуват, под тежестта на телата им той се е задушил, защото белият му дроб е бил притиснат дълго време.

Експертизата обаче все още не е официално приключена, тъй като се бавят резултатите от взетите хистологични проби. Освен това към съдебните лекари са отправени и множество въпроси от следователите. Затова и от прокуратурата отказват да освободят тялото на Пламен Пенев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ