ЗА ПРИМЕР: Учител дарява обувки и дрехи на деца в неравностойно положение в Пазарджишко

учител пазарджишко

Нови обувки за студеното зимно време е дарил доц. д-р Николай Георгиев на децата в неравностойно положение от Основно училище „Константин Величков“ в пазарджишкото село Паталеница. Това съобщи директорът на учебното заведение Никола Колев. Това дарение от доц. д-р Георгиев не е първото, нито единственото досега. Той помага и на децата в училищата в селата Динката, Черногорово, Ивайло и Възпитателното училище-интернат „Ангел Узунов“ в град Ракитово.

44-годишният Николай Георгиев е от София и е учител по призвание.

„Обичам си много професията, защото тя ми дава възможност да „променям съдби“, споделя пред „24 часа“ доц.д-р Георгиев и допълва, че „е важно за едно дете да бъде учено на добро, да помага, да е състрадателно и да се гордее с това, което е направило за другите.

Именно тази надежда, да променя света, макар и малко към добро ме накара да си дам сметка, че дарителството е не само един превод на определена сума пари, но и съпричастност, организация и едно морално удовлетворение, че макар и за кратко си зарадвал някой, който е в нужда“.

Николай Георгиев разказа, че преди много време започнал сам кампания под надслова „Пиша страници в чужд живот“. Първоначално идеята била да помогне с играчки и неща от първа необходимост Дом „Майка и дете“ майка и дете (към онзи момент) в София. С времето кампанията придобила огромен мащаб, към нея се включват родители, приятели, фирми, държавни институции и така към днешна дата той можем да се похвали с огромен списък с дейности, дарения и променени съдби.

„Рядко в момента се налага да помагам в София, но нещата са различни за областта на Пазарджик. Работим съвместно от доста дълго време с училищата в Динката, Ивайло, Черногорово, Паталеница, Ракитово и др. Мога да кажа само едно – по пътя на доброволчеството си срещах много трудности, понякога разочарование – но да, не е възможно да помогнеш на всеки, но е важно да опитваш да правиш малко и от себе си, което да доведе и други хора, да станат част от тази мрежа. Това е доказателството, че си направил много“, казва Николай Георгиев, който не спира да търси съмишленици и последователи.

„Изключително ме радва факта, че имам мои ученици, вече изградени хора, които живеят в чужбина или в България, но вече са успели и именно те ще ми напишат: „Господине, искам и аз да участвам с Вас!“ – ето това е доказателството, че с малко си променил една човешка душа към добро“, допълва той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ