Адмирал Ефтимов категоричен: Сътрудничеството ни със САЩ е напълно нормално

payimage-591977

Сътрудничеството ни със САЩ е напълно обикновено и нормално, коментира пред БНТ началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов. Коментарът му е във връзка с казаното от министъра на отбраната, че нашите военни и американците ще си сътрудничат.

През 2025г. ще получим 8 самолета F16, каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

84 от инженери техническия състав ще минат обучение в САЩ, каза още той.

„Видяхме самолетите в Южна Каролина, те са в различен етап на завършване. Ако бяхме отложили искането, нещата щяха да се забавят и да ги получим след 2030 г., тъй като търсенето на тези самолети е засилено“, каза той.

Адмирал Ефтимов съобщи още, че България, Румъния и Турция до момента са унищожили над 12 мини в Черно море. На този етап няма решение за участие на наши офицери в операцията в Червено море, посочи адмиралът.

Началникът на отбраната коментира още, че ключовото за успешното завръщане на нашите пленени сънародници в Червено море са дискретността и дипломацията. Ефтимов заяви, че още преди случаите с „Галакси Лийдър“ и с кораба „Руен“ страната ни е имала покана от т.нар. обединени морски сили на САЩ да се включи в тази операция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ