Подготвят терена за изграждане на най-новата улица в Пловдив

1967838

Двайсетина дървета паднаха „жертва“ в квартал „Гладно поле“ в район „Източен“. Служители на „Градини и паркове“ вчера и днес режат с електрически машини и раздробяват самораслата растителност, която се намира между двата военни имота зад казармите.

Причината е подготовката на терена за изграждане на най-новата улица, която да свърже улица „Георги Странски“ и бул. „Санкт Петербург“.

Вече има готов проект, избран е и изпълнител след проведена обществена поръчка. Предстои да се реализира строителство на нова пътна отсечка, разширение на габаритите на съществуващата улица и обособяване на тротоар според съвременните стандарти и законови изисквания.

Новата пътна инфраструктура се намира в непосредствена близост до „меката на шопинга“, в район „Източен“, където са концентрирани няколко различни по големина търговски обекта, мол, заведения, офиси. На въпросното място никога не е имало улица, а изграждането ѝ стартира от нулата.

В момента представлява черен коларски път, който по никакъв начин не отговаря нуждите на хората, които живеят или посещават зоната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ