Балабанов изригна в НС: Пример за политическо лицемерие е Христо Иванов! Вижте го само

Станислав Балабанов

Ето там на първия ред стои емблематичният пример за политическо лицемерие. И той се казва Христо Иванов. Това каза от трибуната в Народното събрание Станислав Балабанов от ИТН.

„Това не е определение или обида. Това е абсолютен факт. Точно преди 3 години лицето Христо Иванов е заявило: „Някои мислят, че сме толкова тъпи да направим коалиция с ГЕРБ. Ние не просто бомбардираме Борисов с гръмки прилагателни и го плашим с героични пози. Ние предприемаме конкретни институционални действия срещу Бойко Борисов и срещу корупционната база на неговото управление. Нашата цел не е просто да го свалим от поста, а да направим невъзможно връщането му във властта. Не просто искаме да отнемем управлението от ГЕРБ. Ние работим да направим подобно управление и клиентелна мрежа невъзможни за в бъдеще и по принцип. Между нас с Борисов и ГЕРБ лежат не просто изречени предизборни заклинания, а необратими действия. Ние не само няма да управляваме заедно, предстои дълга борба. Борба не за власт, а за съдбата на нашата демокрация и за лицето на българската държавност“. Край на цитата. Красота, колеги. Наистина Христо Иванов предприе „конкретни институционални мерки“ срещу Бойко Борисов. Направи го коалиционен партньор. А ГЕРБ сега имат министри в сегашното правителство. Мога да кажа, че дори надмина себе си и направи ДПС коалиционен партньор. А човекът в списъка „Магнитски“ господин Делян Пеевски – свой съратник, гуру, началник и конституционен партньор. Или иначе казано – Христо Иванов така се изхвърли, както Иво Мирчев се изхвърли на мокрия пясък на Росенец“, заяви Балабанов.

„Тъжното е, че на тази база в страната се случват ежедневно гнусни, ужасни, вредни и опасни антибългарски политики. Как въобще е възможно, докато двама български моряци, похитени от хутите в Червено море, министърът на отбраната Тагарев да излиза и да заявява, че България е готова да се включи в бойната операция в Червено море, а министър-председателят Денков да прави изявления, за които българското МВнР да обяснява, че Денков се бил изказал напълно неподготвен и е казал неверни неща”, добави още Балабанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ