Зачестяват вандалските прояви в паркове и квартали на Сливен

1968739

Зачестяват вандалските прояви на територията на град Сливен. За това сигнализира управителят на „Общинска охрана и СОТ Сливен“ ЕООД Петко Чолаков. Само за няколко дни общинските камери за видеонаблюдение са заснели десетки случаи на вандализъм.

Единият е от 14 януари – младежи събарят и ритат кошчетата за боклук в кв. „Република“. На записа, предоставен от „Общинска охрана и СОТ“, се вижда как единият от младежите заснема с телефон вандалския акт. Малко след това случайно преминаващ гражданин, виждайки обърнатите кошчета, се опитва да ги вдигне и събира разпиления боклук. На същата дата, неправилно паркиран автомобил, нарушава целостта на оградата на парк „Юнак“ и я изкривява. Камерите на Общината са заснели и случай от 26 декември миналата година, при който е счупена въртележката, предназначена за малки деца в парк „Асеновец“.

Екипите на Общината са се отзовали на сигнал за поредно посегателство над детската площадка в кв. „Даме Груев“ (до бл.43). Сред увредените детски съоръжения е и оградата на детската площадка. Констатирани са и десетки кражби на капаци на шахти. Последните са от квартал „Стоян Заимов“, между блокове 64, 65 и 66.

Общината възстанови детски съоръжения и паркова мебел в и около парковете в града. Многократно се ремонтират оградни пана и врати. Отново са възстановени двете автобусни спирки по бул. „Илинденско въстание“ – „ЖП гара“ и „Даме Груев“.

Голяма част от случаите са документирани и са предадени на полицията.

„За съжаление, каквото и да прави Общината, каквито и усилия да полага, както и да подобрява средата за отдих, все повече и все по-често се срещаме с вандалски прояви и с унищожаване на общинско имущество. А то е предназначено за всички“, коментира Петко Чолаков. Той отправи апел към гражданите да бъдат отговорни и да сигнализират институциите за всички нередности, на които стават свидетели.

„Това са скъпи съоръжения, поддръжката им също е скъпа. Трябва да се отнасяме към общинското имущество като към свое. Наближават пролетно-летните месеци, когато парковите съоръжения се използват пълноценно. Нека да запазим и съхраним това богатство за града ни“, допълни още той.

Разходите за ремонт на съоръжения са за хиляди левове. Община Сливен отново отправя апел към гражданите да подават сигнали за нередности на дежурния телефон 044/611 100 или на органите на реда.

Кадри може да видите в следния линк:



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ