Три софийски фирми с оферти за рестарта на зоопарка в Пловдив

tri-sofiiski-firmi-oferti-restarta-744

Три софийски компании са дали оферти за разработването на техническо задание за развитието на зоопарка в Пловдив, на който да стъпи рестарта на строителството му.

Община Пловдив вече изрази готовност да кандидатства за европейско финансиране за изграждането му. Първата стъпка е техническа помощ за изготвянето на стратегически документи за развитие и техническо задание за изготвяне на инвестиционен проект за реконструкции с цел изпълнение на консервационни дейности в Зоопарк Пловдив. Безвъзмездното финансиране е до 200 000 лева за тези дейности.

Тези документи ще позволят своевременното участие в последващи процедури за финансиране на проекти по Програма „Околна среда“ за реконструкция на зоологически градини.

Трите фирми, които са подали оферти за изготвянето на документацията са „Инжпроект” ЕООД с предложение от 137 хил. лева без ДДС, „Екотийм” ООД със 112 хил. лева и „Тесаракт груп” със 123 хил. лева.

Община Пловдив трябва да избере една от трите фирми и да сключи договор, като всички дейности трябва да приключват в рамките на 240 дни.

Кметът Костадин Димитров бе заявил, че е посетил зоопарка, като е станало ясно, че половината от хабитатитие вече не отговарят на новите изисквания, а много от дървените конструкции имат нужда от подмяна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ