Никола Минчев става от стола на шефското място в НС, дал съгласие да оглави евролистата

payimage-572670

Никола Минчев няма да бъде председател на парламента след ротацията. Това потвърди той в кулоарите на парламента пред журналисти, предаде репортер на „Фокус“. Вместо това заместник-председателят на Народното събрание ще поведе листата на „Продължаваме промяната“ на евроизборите.

„Дал съм принципното си съгласие да бъда водач на евролистата. Разбира се, това е въпрос, който се решава от колективни органи, както и от ротационния председател след месец и половина“, обяви Минчев.

По думите му тепърва предстои да бъде взето окончателното решение от партийните органи за неговото бъдеще.

На въпрос негово ли е решението да се откаже от председателския пост, той отговори така: „Решенията са съвместни. Това не са еднолични решения, а на решения на колективни органи. По отношение на водач на евролистата, това е решение на колективните органи. По отношение на председателя на парламента – на парламентарна група“.

Той каза още, че целта на ПП на евроизборите е да имат силно представителство.

„Ние подхождаме доста сериозно към предстоящите европейски избори. Нашата цел е да направим една доста сериозна листа за европйеските избори, така че да имаме сериозно представителство в Европарламента“, каза той.

Според Минчев ПП и ДБ трябва да се явят съвместно на предстоящите еврозибори. Това обаче също предстои да се обсъжда.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ