Брутален опит за убийство на 27-г. жена в Лом. Открита е в локва кръв, а извършителят се оказа…

линейка, тир, катастрофа, полиция

Кървав екшън се е разиграл в Лом вчера, съобщава BulNews. Жена е била наръгана с нож пред магазин Т-маркет в оживен час, а извършителят избягал и се опитал да се укрие. Малко след 18.30 часа на телефон 112 бил получен сигнал от граждани, които открили жената в безпомощно състояние, сред локва кръв.

Към мястото незабавно е изпратен екип на полицията и линейка. Установено е, че пострадалата жена е на 27 години от село Сталийска махала. Тя била с прободна рана в областта на гърдите.
При опит за бягство е заловен и извършителят на престъплението – 51-годишен ломчанин. Той се опитвал да се скрие на ул. „Цар Симеон“, но бил заловен и прибран в ареста.

От проведените разпити станало ясно, че по-рано същия ден, към 14 часа, се срещнал с младата жена и двамата употребили голямо количество алкохол. Към 18 часа обаче, под влиянието на питиетата, те се скарали жестоко. Мъжът носел в себе си кухненски нож, извадил го и го забил в гърдите на жената.

Тя е откарана по спешност в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана, където е настанена в интензивното отделение, с опасност за живота. Оказва се, че двамата имали сложни отношения. Само два дни по-рано, на 16 януари, съдът в Лом издал ограничителна заповед срещу мъжа и той нямал право да доближава жената.

По случая са проведени множество процесуално-следствени действия, намерени са и са иззети веществени доказателства. В хода на разследването, в близост до местопроизшествието, е открит ножът, с който е извършено деянието. Той е бил забит в земята, в тревиста местност.

По случая е образувано досъдебно производство за опит за убийство, както и преписка за нарушаване на ограничителна заповед. Работата по случая и документирането на престъплението продължава в районното управление на Лом.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ