МВР съобщи защо нахлу при Васил Божков! Пред бизнесмена отново се задават черни дни

payimage-612610-1280x853

Процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия се извършват на територията на София и те са свързани с разследването на убийството на Алексей Петров, съобщиха от МВР във връзка с посещението на полицията в офисите на Васил Божков, след като униформените си тръгнаха от сградата на ул. „Московска“ .

Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура.

Тази сутрин започна спецакция на Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“ в имотите на Васил Божков.Fт прокуратурата обясниха, че претърсванията в имотите на Васил Божков се извършват по неотложност.

След като изпрати служителите на МВР Васил Божков заяви на кратък брифинг, че няма нищо общо с Алексей Петров, а разследващите търсили документи на фирми.

Васил Божков е бил придружен от полицията за разпит като свидетел, обясни адвокатът му Георги Гатев пред медии, след акция на МВР в имоти на бизнесмена.

Адвокат Гатев посочи, че действията на полицията не касаят Алексей Петров и че претърсванията били свързани с досъдебно производство в Столичната дирекция на вътрешните работи, което се води от миналата година, във връзка с фирми и тяхната дейност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ