Мистерия обвива смъртта на Личкана в ареста. Фелдшерът тихомълком се пенсионира

личкана

Мистерия обгръща делото за смъртта на Ангел Личканов-Личкана! Началникът на ареста в Пловдив, където висаджията умря, прехвърля вината на фелдшера, твърди, че го е заблудил. Това каза за „България Днес“ адвокат Стоян Донков, който се бори за справедливост пред Темида от името на дъщерята на Личкана. Заседанието се проведе преди дни в Административния съд в Пловдив.

„Разпитахме служителите на ареста и началника на ареста. Опитахме се да разберем защо никой не е обърнал внимание на медицинските документи, които казват, че Личканов трябва да бъде настанен незабавно в болница. Стана известно защо, но това предстои да се доизяснява.

Началникът на ареста каза, че медицинските документи от конвоя, когато са върнали Личканов от болницата в килията, са предадени на фелдшера Койчо Шишков. По думите на началника на ареста именно фелдшерът не е обърнал внимание на документите и какво пише в тях и го е заблудил. Изписано му е лечение с лекарства от фелдшера. Чак след смъртта на Личканов решават да погледнат документите от болница и разбират, че е трябвало да бъде спешно настанен. С две думи казано, прехвърлиха топката на фелдшера. А преди ден разбрахме, че лекарят на ареста се е пенсионирал. Към момента вината за смъртта на Ангел Личканов изглежда изцяло на плещите на фелдшера.“ Това казва адвокат Донков, който смята, че започва прехвърлянето на вината, както е очаквал от самото начало.

„На следващото заседание ще разпитаме медицинското лице и ще видим какво има да каже той. Дали шефът на кауша казва истината, или само прехвърля топката. Или пък фелдшерът ще каже, че е предупредил овреме началника, а той не е взел нужните мерки, защото само той има правото да изкара арестант за лечение, ще разберем скоро.“ Адвокат Донков смята, че делото няма да е никак лесно, и споделя, че никой няма да се изправи в съда и да каже „аз съм виновен“. Според юриста никой почти никога не поема отговорност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ