Деси Атанасова след избора: Градила съм име на почтен и честен човек, не съм разчитала на потекло!

payimage-582388

Благодаря за високата отговорност и чест, която ми оказахте като ме предложихте и избрахте за член на Конституционния съд. Това каза Десислава Атанасова от трибуната на Народното събрание след проведената процедура по избор, предаде БТА.

Тя отбеляза, че е градила името си на почетен и честен човек, на независим и некорумпиран политик и никога не е разчитала на потекло, протекции, случайности, а е работила открито, всеотдайно и принципно.

„За мен се каза доста през последните дни и днес в пленарна зала. Всички вие знаете, че съм градила името си на почтен и честен човек, на независим и некорумпиран политик. Надявам се, сте убедени в това. Никога не съм разчитала на потекло, протекции, случайности, а съм работила открито, всеотдайно и принципно. В дебата се ражда истината. Благодаря, че съм имала възможността да отстоявам истината и да получавам уроците от пленарната зала на Народното събрание. За мен беше чест“, каза Атанасова от парламентарната трибуна

Десислава Атанасова бе избрана за член на Конституционния съд с подкрепата на 159 народни представители, „против“ гласуваха 65, а въздържали се нямаше. Заедно с нея като член на Конституционния съд бе избран и Борислав Белазелков, издигнат от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Третият кандидат, издигната от „Възраждане“ – Цвета Рангелова, не получи необходимата подкрепа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ