Полицаят Владимир Панайотов, убил 7-г. Моника, призна вината си. Съдът му даде… 4г затвор

Image_16858513_40_0

Уволненият спецполицай от пазарджишкото звено „Борба с организираната престъпност“ Владимир Панайотов, който на 19 юли 2021 г. прегази на пешеходна пътека в село Братаница 7-годишната Моника Стоименова, призна вината си в съдебната зала в Пазарджик. Местният Окръжен съд отново гледа наказателното дело срещу бившия полицай, след като Върховният касационен съд го върна за ново разглеждане. Първоначално постановеното наказание му бе за 4 години и 8 месеца затвор.

„Не мога да върна времето назад, колкото и да искам. Нямам такава сила“, разкая се Панайотов и изрази съжаление, че е надценил служебната си дейност, като се е превърнал в убиец на едно малко дете, пише 24 часа.

Виновният поиска делото да се гледа по съкратената процедура.

„Днес са точно две години и половина, 19-и е. Да помисли какво е направил преди две години и половина и какво е говорил и сега да си потвърждава думите“, коментира майката на убитото момиченце Блага Стоименова. Тя допълни „да престане вече да ни разиграва и да протака тези дела. Да се признае за виновен“.

Минути преди да започне заседанието в пазарджишкия Окръжен съд родителите, близки и приятели протестираха мирно пред съдебната палата и настояха за справедливо наказание срещу Владимир Панайотов.

„Надяваме се да получим ефективна присъда. Надеждата умира накрая“, каза бащата на прегазеното дете Марин Калоферов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ