Конфузна ситуация! Денков влезе в ролята на гардеробиер, цъфна ухилен с палтото на Кирил Петков

денков петков

В уникално конфузна ситуация попадна премиерът Николай Денков в Давос. Заради фото на Кирил Петков с нидерландския премиер Марк Рюте българският министър-председател влезе в ролята на нещо като гардеробиер. В името на добрия кадър Денков услужливо взе палтото на партийния си лидер, за да не попречи на братската прегръдка между Петков и Рюте, пише Лупа.

Тази ситуация обаче, която беше увековечена на снимка от десетки фотографи, предизвика присмех в социалните мрежи.

„Премиерът на България държи палтото на Кирил Петков (амбулантен търговец на пробиотици)“ ми е новата любима историческа снимка – олицетворение на епохата, в която държавата ни се намира”, написа Кристиян Шкварек.

Под поста му също изобилства от коментари. Ето един от тях: „Премиерът трябва да се научи да си закопчава палтото, а онзи от Харвард е време да си слага вратовръзката като хората, без да се страхува, че ще си я опикае. За обувките на този отдясно е трудно да се коментира!”.

Гафът не остана незабелязан и от „будния журналист” Николай Бареков.

„Държавността е хвърлена в тинята. Гаврата с институциите в Сглобката е зловеща”, отбелязва той.

Снимката, която със сигурност ще се превърне в историческа, беше заснета на Световния икономически форум в Давос, където акад. Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев взеха активно участие. „В Давос световните лидери виждат България във все по-положителна светлина“, написа пък съпредседателят на ПП Кирил Петков под фотото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ