Патриарх Неофит продължава да е в болница. Светия Синод: Молим се Бог да го вдигне от болничния одър

payimage-564576

Състоянието на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит се подобрява и е стабилно, казаха пред репортери на БТА и БНТ Пловдивският митрополит Николай и Старозагорският митрополит Киприан, който е говорител на Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия (БПЦ-БП).

Двамата митрополити отговориха на въпроси на двете медии, след като днес беше отслужена света Божествена литургия и благодарствен молебен за имения ден на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

„Слага Богу! Невъзможното за човеците е възможно за Бога. По молитвите на духовенството и на божия народ Негово Светейшество се подобрява и все по-добре се чувства. Отправя молитвите си за божие благословение на българския народ, за здраве, за мир, благоденствие и душевно спасение. А и ние всички искрено се молим Бог да го вдигне от болничния одър и отново той да застане на кормилото на Светата родна, българска православна църква“, каза Пловдивският митрополит Николай.

Той подчерта, че личният празник, именият ден на първосветителя на Светата ни църква, не е само негов личен празник, а е и на всички православни християни.

Стабилно е състоянието на Светейшия патриарх Неофит, все още е в болница, но се молим за неговото здраве, преуспяване и да стане от болничния одър, за да продължи да ръководи кораба на нашата спасителна църква, каза Старазогорският митрополит Киприан.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ