Синът на Гешева ,,искал да я приключи бързо, по хуманен начин“. 1 нож се счупил, взел друг и продължил

рада гешева

Синът на убитата жена в Бургас е направил пълни самопризнания. Това обявиха от Прокуратурата.

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов и окръжният прокурор Георги Чинев разкриват подробности за жестокото убийство, което потресе Бургас в неделя. Една от най-уважаваните учителки в историята на града – Рада Гешева, дългогодишен преподавател по български език и литература в ПГЧЕ „Васил Левски“, бе жестоко убита от собствения си син.

Около 4 ч. сутринта в неделя Георги Генджов намушка майка си над 40 пъти, след което сам позвъни на тел. 112, за да съобщи какво е направил.

Рада Гешева издъхна в линейката 20 минути по-късно, а Бургас потъна в скръб, защото хиляди деца и възрастни за минали през нейната безупречна школа не само по български език и литература, но и по човечност, предава Блиц.

„Извършителят е нанесъл няколко десетки удара с ножове. След като първия нож се е счупил, той е прибягнал към втори. Нанесъл е наранявания в областта на гърба, бъбреците и краката. Накрая е казал „унищожих ѝ бъбрека” поясниха от обвинението.

„Извършителят не проявява никакво съжаление. Той не се разкайва, напротив хладнокръвно заявява, че е „искал да приключи майка си бързо, по хуманен начин”, поясниха от Прокуратурата.

Във вторник предстои да бъде внесено искане постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Експертиза ще уточни психичното му състояние.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ