Генджов убил майка си за отмъщение, „тровела” го с лекарства. Обадил се на приятел да се похвали

георги генджов

Майкоубиецът Георги Генджов е бил най-малко 7 пъти в Центъра за психично здраве в Бургас, но не е бил освидетелстван. Той е злоупотребявал с наркотици и е взимал медикаменти по лекарско предписание. Работи се по хипотезата, че е убил майка си – уважаваната учителка по български език и литература Рада Гешева, защото приемал нейното притеснение и желание той да спре да взима наркотици като опит от нейна страна да го „трови” с лекарствата, предписани от психиатър.

Семейството на Генджов е подавало многократно сигнали за това, че имат притеснения за психичното му здраве. Само през 2023 г. е лежал три пъти в ЦПЗ-Бургас – по един път през януари, февруари и май. Никога обаче не е имало сигнали за проявена агресия, като вероятно нея той е таил дълбоко в себе си, докато умът му се пълни с абсурдни идеи, граничещи с психоза и отдалечени от реалността. Въпреки това, предстои да бъде извършена обстойна и нарочена психиатрична експертиза, за да се докаже дали Генджов страда от заболяване, или в момента на престъплението е действал напълно адекватно.

Изнесените данни засега са, че той не проявява никакво съжаление и не се разкайва за случилото се. По негови собствени думи е искал „да я приключи” бързо – първо скочил с нож към гърлото ѝ, но оръжието в ръцете му се счупило и той взел втори нож, с който нанесъл жестоките удари. По тялото на жената се забелязва особена концентрация на рани в областта на бъбрека – вероятно като криворазбрано „отмъщение” за това, че го е „тъпчела” с лекарства и не е била съгласна да с решението му да взима наркотици. Първите данни, че злоупотребява с такива са още от 2017 г. – когато е бил едва на 16 или 17 години. Това е отразено в криминалното му минало.

В подкрепа на това, че не изпитва никакво съжаление и дори срам от постъпката си може да се покаже и първото телефонно обаждане, което е направил след убийството. Противно на изнесената до тук информация, той не позвънил веднага на тел. 112, а на свой приятел – да му се похвали. Въпросното момче, което днес не бе назовано и не свързано със случая като съучастник, веднага е позвънило на тел. 112. Няколко минути по-късно и самият Генджов се обадил на спешния телефон и изчакал чинно пристигането на полицаите на адреса, пише Флагман.

Те заварили наистина потресаваща картина, с каквато малко униформени са се сблъсквали в кариерата си. Цялото жилище било оплискано с кръв, двата ножа стояли до жената, която нямала признаци на живот. Още на място той признал за стореното. „Сблъсквали сме се с множество жестоки убийства през годините. Но това можем да го наречем „венец на жестокостта”, каза на брифинга днес окръжният прокурор Георги Чинев. Той обясни, че още утре ще бъде разгледана мярката за неотклонение на убиеца.

От няколко месеца Генджов живеел на квартира на ул. „Шейново” 42 – на партера. В нощта на нападението майка му отишла да го види, защото по-рано през деня той ѝ заявил, че не се чувства добре. Това, може да се изтълкува като предварително поставен „капан”, но може и да е случайно. Тепърва предстои да минат множество експертизи, които да установят със сигурност какво се е случило във фаталната кървава нощ и дали 24-годишният е бил „с всичкия си”, когато е направил немислимото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ