Благоевградчанин: Ето ги нашите герои! Не мрънкат и не се оплакват на минусови температури

благоевград

Почти цялата страна е скована от лед. Улици и тротоари на много места са заледени, а хората се питат – защо не се взимат мерки. Междувременно в Благоевград служители на фирма за почистване са работили неуморно, за да обезопасят улиците в населеното място, пише Глас нюз бг.

„Това са Героите за последните 24 часа в Благоевград! Не мрънкат, не се оплакват, и не пишат глупости в социалните мрежи. Да, затова им се плаща.

Но колко от нас ще хвърлят смес за третиране на пътната настилка против заледяване, от открит камион с лопата на температури около 0? Колко водачи на камиони от Благоевград имат куража и опита да управляват този 50-годишен ЗИЛ, който вече няма живи родственици?

Всички дежурни в снежна обстановка са герои, но тези бойци бяха най-коментирани, ето ги, тук са, отново на терен!,“ написа Явор Хаджиев.

„Браво на хората, които работят 1 ден в годината, а и трябва да сме им благодарни, пълен цирк,“ иронично написа жител.

Коментарът му предизвика дискусия по темата. Засегната беше и тема за използваната остаряла техника.

„Чуждата работа винаги е малко и е лека, чуждата заплата е винаги незаслужено висока, чуждото яйце е винаги по-голямо, чуждите дертове са винаги незначителни.“

„Този, дето е накарал човека да стои в легена на камиона и да хвърля пясък, е за затвор!“

„Извинявам се но живеем в 21 век. И чистенето на улиците с комунистически камион, които уж комунисти ги плюем, е геройство. Дават се пари за втори училищни салони, възстановяване на някои сгради в града, а за механизация от първа необходимост, нямаме пари. А иначе данъци, застраховки и всякакви други такси се вдигат. Единственото геройство, е че този човек не е паднал!“

„Тези, които критикуват, нека първо да си почистят пред техните къщи, и тогава да роптаят!“За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ