Видимо неадекватен докараха майцеубиеца Георги в съда. В кулоарите крещи името на бургаски психиатър

payimage-613230

Окован с белезници на ръцете и краката бе доведен в съда днес следобед 24-годишният Георги Генджов, който уби по изключително брутален начин майка си Рада Гешева, една от най-обичаните и уважавани учители по български език и литература в Бургас.

В кулоарите на съда видимо неадекватният Георги крещеше името на бургаски психиатър и сипеше обиди по негов адрес.

Делото за мярката за неотклонение на Генджов се гледа при закрити врата.

Той е обвинен в умишлено убийство, извършено с особена жестокост.

В нощта срещу 21 януари Георги намушка 45 пъти майка си, като преди това опитал да пререже гърлото й, но ножът се счупил. Тогава взел друг и започнал да забива острието в тялото на беззащитната 64-годишна учителка.

Има данни, че в деня на убийството Георги е употребил наркотици, казаха от прокуратурата и уточниха, че той е бил наркозависим и с психични проблеми. Лекувал се е седем пъти в Центъра за психично здраве в Бургас по настояване на майка си, предава 24 часа.

Дали Георги е бил вменяем по време на убийството и ще може ли да търпи наказателна отговорност ще се изяснява тепърва със съдено-психиатрична експертиза.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ