Бойко Рашков май пак фиркан на работа! Обиди ПП-ДеБъ на лъжци, пред изхвърляне от групата е

7 Dni Bulgaria24.01.2024
payimage-561553

Срещу предложението на своята парламентарна група се изказа бившият вътрешен министър Бойко Рашков относно предложенията за промени в правилника за работа на парламента. Той нарече лъжи мотивите на вносителите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, че комисията за контрол над службите не провежда своите заседания. Това може да доведе дори до изхвърлянето му от групата на ПП, в чиито правилник изрично е написано, че такава ще е съдбата на всеки депутат, който руши имиджа им.

„Струва ми се, че вносителите трябва да преработят мотивите. Аз се чувствам засегнат от тези мотиви и няма да мога да изтърпя някой да мотивира предложение за промяна в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание с едни откровени лъжи. По тази причина, тъй като аз виждам откровени лъжи в тези мотиви, те трябва да се преработят, защото някой си въобразява, че в парламента трябва да дава пример с използването на лъжи вместо с обективни мотиви, които могат да се изложат“, каза Рашков.

Правната комисия се събра на извънредно заседание в 11,30 часа, за да обсъди предложенията за промени на правилника. Предложенията са две – на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, както и едно та „Има такъв народ“.

Първите предлагат председателството на комисията за контрол над службите вече да не е на ротационен принцип досега. Причината е, че дойде ред на „Възраждане“ да я оглавят, което според ДПС е заплаха за националната сигурност.

От ИТН пък искат малките парламентарни групи, които не могат да пратят свои хора във всички комисии, да имат право да изпращат депутати да членуват и в трета комисия, но да не получават допълнително заплащане за това. По правилник те имат право да са в до две. Така обаче ИТН могат да се включат с по един човек в 22 от общо 25 комисии в НС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ