ПП официално видя сметката на Никола Минчев! Няма да е шеф на парламента след ротацията

7 Dni Bulgaria24.01.2024
никола минчев кирил петков

Бившият парламентарен шеф Никола Минчев ще е водачът на листата на „Продължаваме промяната“ за европейските избори.

Това е решил Изпълнителният съвет на партията единодушно, съобщиха от ПП.

„Ние вярваме, че водач на листата за европейските избори трябва да бъде човекът, който най-добре ще представлява България в Европа. Никола беше успешен председател на Народното събрание, и сме убедени, че от тази позиция и опит той няма да бъде просто един от 700 евродепутати, а ще е силен български глас в европейската политика“, заяви съпредседателят на ПП Асен Василев, цитиран от пресцентъра си.

Никола Минчев трябваше да стане пак председател на Народното събрание при ротацията през март между ПП-ДБ и ГЕРБ, но сега постът ще заеме лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

„Продължаваме Промяната“ ще започне разговори за общо явяване на евровота с „Демократична България“. Единството в демократичната общност е важно, за да имаме силен глас в Европа, обясниха от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

Заседанието на партийното ръководство е определило водещите теми, които ПП ще защитава в европейския парламент и които се основават на четири основни национални приоритета:

Европейски доходи в Европейска България;

Промяна в подхода към миграцията в Европа;

Силна икономика в чиста природа;

Защитена България със силна армия.

„Европа не може да бъде световен доставчик на социални услуги за сметка на сигурността и благоденствието на своите собствени граждани. Напротив, ние трябва да се стремим да привлечем само хора, които са готови да се интегрират в европейското общество и да допринасят за общото благо“, каза председателят на парламентарната група и съпредседател на ПП Кирил Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ