Областният щаб ще реши утре за грипна ваканция на учениците в Пловдив и региона

Image_16908066_40_0

Областният оперативен щаб ще реши утре дали учениците в Пловдив и региона да бъдат пуснати в грипна ваканция от понеделник. Причината за това е, че все повече деца са с респираторни инфекции.

„В момента за заболеваемостта във възрастовата група от 5 до 14 години е 774 на 10 000 и е в епидемични стойности. По последни данни 19,3 % от учениците не ходят на училище заради заболяване. През миналата седмица те са варирали от 12 до 15 %“, заяви д-р Милена Панайотова. Регионалното управление на образованието ще реши дали децата да продължат обучението си онлайн от домовете си.

През минала седмица Областният щаб наложи противоепидемични мерки в Пловдив и региона. Бяха отложени профилактичните прегледи за деца и жени, както и задължителните по календар имунизации от общопрактикуващите лекари. Беше въведено и ограничаване на свижданията в болници и домове за стари хора, засилен филтър в детските и учебни заведения с учестена дезинфекция и по-често проветряване на помещенията и други.

Заболеваемостта от грип остри респираторни заболявания обаче продължи да расте.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ