Общинар се предложи за мястото на Борис Бонев: Докато се превърнем в абсолютни идиоти

1-79-1280x994

Карлос Контрера от ВМРО реши да се самопредложи за председател на Столичния общински съвет. Той обясни, че го прави, за да провокира колегите си и да има гласуване. Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС обаче го призоваха да се откаже. В крайна сметка съветниците се разбраха за следващ опит на 8 февруари, а преди това да има нови преговори.

„Уж бяхме тръгнали да постигаме някакво съгласие, след което се оказа, че пак никой до никого не иска да се допира“, коментира Контрера пред медиите по-късно. Според него все пак няма да се стигне до предсрочни избори.

От думите му стана ясно, че по време на срещата партиите не са се обединили около име, но са се разбрали да не се издига повече от една кандидатура, тъй като тогава има партийно гласуване, което не води до резултат. После обаче не са се споразумели за име.

„Излязохме по-разединени, отколкото влязохме“, каза той и предупреди: „Можем да се въртим до безкрайност, докато се превърнем в абсолютни идиоти“.

Различното при днешната среща обаче бе, че за първи път са се включили всички партии. Досега от ГЕРБ отказваха да преговарят с ПП-ДБ, а „Възраждане“ не разговаряха с никого.

„Има напредък, виждаме вече, че всички искаме да излезем с решение на закучилия се Столичен общински съвет. За съжаление, бял дим днес няма да има, както господин Лилков каза“, обобщи Цветомир Петров – новия кандидат на ПП-ДБ-СС. Впоследствие доуточни, че от ИТН са се дръпнали.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ