Задържаха четирима за изнудвания и принуда в Пловдив, сред тях са двама полицаи

Image_16909108_40_0

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност четирима души, участвали във въоръжена организирана престъпна група. Бандата е била създадена с цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуди на различни граждани. Двама от задържаните са полицаи.

Сочен за организатор на групата е 49-годишен мъж. Повдигнати са му 5 обвинения за изнудвания и принуда, извършени от септември до ноември м.г. на територията на Пловдив и Димитровград. Ако бъде признат за виновен, го заплашват от 5 до 15 г. затвор, глоба и конфискация на 1/2 от имуществото. Двама от другите участници, единият от които е служител на МВР в Пловдив, също са с обвинения за изнудвания и принуда. Четвъртият, също работещ във вътрешното ведомство, е привлечен към отговорност само за изнудвания.

По делото е установено, че обвиняемите са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 000 лева. Те са принудили със същите методи и лице от фенската маса на футболен клуб от Пловдив свободно да изразява мнението си по въпроси за футболната политика на тима.

По случая, след извършване на необходимите действия, предстои да бъдат повдигнати и нови обвинения, свързани с незаконно притежаване на боеприпаси и неоторизирано боравене с полицейски знаци. Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура, като по преценка на наблюдаващия прокурор утре ще бъдат внесени искания в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ