Ето ги четиримата задържани за рекет в Пловдив, сред които и полицаи

Image_16914404_40_0

В Пловдивския окръжен съд бяха доведени под конвой четиримата, задържани за изнудване и рекет на футболни фенове. Според прокуратурата те са участвали във въоръжена организирана престъпна група. Бандата е била създадена с цел да принуждава хора и да измъква от тях пари със заплахи.

За организатор е сочен 49-годишеният Въльо Петров, който е с 5 обвинения за изнудвания и принуда на територията на Пловдив и Димитровград.
Със сила и заплахи четиримата отнели около 35 000 лева от двама души. Сред потърпевшите са фенове на „Ботев“ (Пд).На път към залата задържаните криеха лицата си.

„Преди няколко месеца дойдоха група мъже, които се представяха за служители на ГДБОП, ДАНС и на „Вътрешна сигурност“. Вадеха карти и започнаха масово да тормозят хората, които изразяват мнението си против руския собственик на „Ботев“ Антон Зингаревич“, разказа единия от изнудваните.

Предстои да бъдат повдигнати и нови обвинения на задържаните, свързани с незаконно притежаване на боеприпаси и неоторизирано боравене с полицейски знаци.

Очаквайте подробности!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ