Киро отново реве от нея! Първо го снима с милионера с лакираните нокти, а сега разкри и какво са говорили…

7 Dni Bulgaria26.01.2024
1

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева

Какво накратко казах в телефонен разговор с Катя Илиева, водеща на Студио Хъ по телевизия 7/8.

Честно да ви призная, Катя, драги зрители, не очаквах това видео от срещата на Кирил Петков и Спас Русев да предизвика такава светкавична реакция и такъв гръмотевичен ефект в социалните мрежи. Да, слугинските национални телевизии мълчат, но ври-и-кипи дори в парламента. Вчера в партийния дом, депутати от всички парламентарни групи ме поздравяваха и казваха общо взето едно и също: това е чудовищен скандал! Защо, попитах. Та аз имам видео-схватки с Кирил Петков и Асен Василев от две години, гонила съм ги по улици, подлези и летища.

Да, отговори ми един кмет от ГЕРБ – но за първи път хващаш Кирил Петков на среща с изключително скандален и дискредитиран бизнесмен – започнал като шофьор в УБО, шофьор на Стоян Марков, минал през Агенцията за чуждестранна помощ в най-гладните години за България, стигнал до живота на мултимилионерите в английската столица.

Да, наистина е това! На Кирил Петков плюнки му хвърчаха от устата, докато нареждаше екзалтирано: “Прозрачност! Никаква толеранция към корупцията! Край на задкулисието”. И какво излезе сега – среща на четири очи с един лобист, който е обслужвал като авангард и комисионер всички власти и всички най-силни във властта.

Днес установих една интересна въртележка. Във фирмата “Чериът мотърс”, представена преди време от Йорданка Фандъкова като партньор за доставка на електро-автобуси за столицата, изпълнителен директор е Евгени Русев, синът на Спас Русев – а съдружници са: Внимание! Адвокатите от кантората “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”, където работи майката на Никола Минчев, бивш председател на парламента, сегашен заместник-председател на парламента, бъдещ водач на евролистата на ППДБ. В тази кантора работеше и Лена Бориславова, която уреди за “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” договор с Българската банка за развитие, след онази ранно-утринна среща, в Airbnb квартира, през юли 2021 година, с Кирил Петков, когато той беше служебен министър на икономиката. А пък по-късно, докато заедно управляваха държавата, на фамозната кантора договори поднесоха министрите Радостин Василев и Николай Денков.

А?! Как ви се вижда тази чудно хубава картинка?!

Днес разговарях с бивши съдружници на Спас Русев. Обясниха ми, че Спас Русев, след скандала с неговата яхта – помните ли: на която бяха снимани финансовият министър Милен Велчев, Пепи Амигоса, също така някакви хора, обвинявани за пране на пари … заради който скандал подаде оставка тогавашният главен секретар на  МВР Бойко Борисов, но премиерът Сакскобурготски го върна – та оттогава милионерът от Лондон не е засичан с политици, всичко се прави тайно. И изведнъж …баммм! Хванах ги неподготвени в лоби-бара на 5-звезден столичен хотел. Рядко съм виждала толкова изненадани до ужас хора. Веднага скочиха и тръгнаха в различни посоки.

Въпросът е: за какво са се договаряли Кирил Петков и Спас Русев. Според информацията, която имам досега, за препродажбата на Нова телевизия.

А пък днес засякох Лена Бориславова, с количка с бебето Деа, на ул.”Шести септември”… докато я преследвах с въпроси, тя влезе в популярно  заведение в центъра на София, близо до новия партиен офис на “Продължаваме промяната” на бул. ”Цар Освободител” 12. Висок гологлав мъж помогна на младата майка да свали количката на приземния етаж на ресторанта и седна на масата с нея. По-късно към двамата се присъединиха Мирослав Иванов и Даниел Лорер.

Ето какъв смс получих от известен политик, чието име ще запазя в тайна: “Колтуклиева, вчера хващаш Киро със Спас Русев, днес хващаш Лена с Цанко Арабаджиев, изпълнителният директор на ББР (който на Лена ѝ осигури договора за адвокатски услуги на “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” с банката за 14000 лева на месец).

Това са грандиозни удари и страшни разкрития! Съзнаваш ли?!”

Договорът е сключен от управата на ББР на 1 юли 2021 година, като подписалите са Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев. Контрактът с адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ е за месечно възнаграждение от 13 690 лв. без ДДС. Прокуратурата започна разследване, което още не е приключило, заради обстоятелството, че двамата директори на банката не са имали право да подпишат договора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ