Борисов със сензационен анонс: Кирил отива довечера при Цветанка и ще си каже и за Спас, и за „Чаталджа“

7 Dni Bulgaria26.01.2024
Парламент - заседание

„Радев сигурно е бил зает. Поздравявам Атанасова и Белазелков и се надявам, че ще изпълняват стриктно законите на страната“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар след клетвата на новите конституционни съдии.

„Янаки Стоилов е прекрасен юрист, но винаги е бил от БСП и отиде в КС от Нинова“, даде пример Борисов.

Десислава Атанасова е напуснала партията още в деня на изслушването и не е член на партията, потвърди председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Отношенията ми с нея ще бъдат такива каквито са и с останалите конституционни съдии. Не съм аз този, който дава оценка на държавния глава, това се прави на избори. Но когато обвиняваш парламента в непрозрачност, когато еднолично и без изслушване си назначил конституционни съдии, нямаш право на критика“, заяви Борисов.

Относно разговора на Кирил Петков със Спас Русев лидерът на ГЕРБ коментира:

„Разговарях с Кирил Петков за срещата му със Спас Русев, той ми каза, че са пили кафе и нищо не са разговаряли. Като некоалиционен партньор аз попитах, той ми отговори. Днес ще бъде при Цветанка Ризова и ще говори и по темата Чаталджа, Асен Василев в неделя ще говори“.

Борисов заяви, че е питал Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер и Атанас Атанасов, а те са го уверили, че няма никакъв проблем по темата „Чаталджа“ и той им вярва.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че години наред е говорил за „Пътя на Копринката“ и никой не е водил никакви разследвания, както и се интересува. Сега когато Делян Пеевски повдига темата, започнат отново да го питат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ