Сензационно: Румен Радев е даден на прокуратурата! Чисти материали в сайтове!

7 Dni Bulgaria26.01.2024
,w;ek ,doel

Ще направя питане до прокуратурата по действащи сигнали и производства какво се е случило до този момент.

Това оповести председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента по повод осветляването на „касиерите на „Дондуков” 2“.

Сигналите са внесени – Радев е даден на прокуратурата, ние ще внесем питане докъде е стигнала работата по тях и дали са скрити, покрити или заровени някъде, уточни Пеевски.

„Тези лица са известни на обществото, според мен ще стават още по-известни. Надявам се да има свободни медии в България и истината да излезе наяве. Аз искам да има светлина!”, категоричен бе народният представител от ДПС.

Антикорупционният фонд, ако ще работи – защо толкова години не свърши нещо и не разследва тези касиери, попита още Пеевски. И допълни: „Най-интересното е, че започнаха вече да ги защитават, да се трият материали по сайтовете”.

Преди два дни Пеевски насочи вниманието на всички към президентството, казвайки, че „има тъмна институция, пълна с кеш, която в момента иска да си създаде политически проект на базата на разграбването две години на държавата – едноличното диктаторско управление на цирковото куче на Корнелия Нинова“.

Пеевски поиска информация какво се случва с разследванията, свързани с президента.

„Да сте чули нещо за тях? Може би трябва да видим в какви отношения е той с главния прокурор. Да не би да има дела „на трупчета”? Какво се случи със записания разговор, където той спасяваше дамата на сърцето си? Има ли край това дело? Къде е скрито? От Гешев, от сегашния главен прокурор или някой друг?”, попита Делян Пеевски.

По думите му Радев „в момента си прави партия”. „Според мен е събрал достатъчно средства от двете години. Корупционният кръг около него е чудовищен”, каза още Пеевски, като попита:

„Къде потъна „Пътя на Копринката”?, „Къде потъна Сотир Ушев?”, „Кой е касиерът?”.

Това са много въпроси. Ако имаме прокуратура, да ги зададе. Надявам се след като направим новия закон за съдебната власт ще има прокуратура, ще има служби и разследвания. Защото това е невъзможно – едни хора с парите, които събраха за две години, да си правят партия, настоя председателят на ПГ на ДПС. И отсече:

„Президентът трябва да спре да тъне в комфорт, трябва да излезе и да отговори. За мен прожекторът трябва да свети към Президентството – една тъмна институция, пълна с много кеш!“.

Пеевски направи и още една крачка. Обърна се с призив към медиите. Надявам се да не потулвате касиерите, защото тепърва ще има новини за касиерите и ще питаме какво се случва с тях, категоричен бе председателят на ПГ на ДПС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ