Престъпната група рекетьори остава в ареста

vulio-petkov-milen-stoyanov

Обвинените в ОПГ за принуда, изнудване и рекет остават в ареста, реши Окръжният съд в Пловдив. Зам.-търговският директор на „Ботев“ Пловдив Въльо Петков, началникът на охраната на клуба Милен Стоянов и полицаите Галин Колев и Мартин Ламбрев бяха арестувани на 24 януари.

Те са обвинени, че са изнудвали и рекитирали двама души, от които с принуда са взели сумата от 35 000 лева. Четиримата оказвали и натиск върху привърженици на жълто-черните, за да не изразяват публично недоволството си от управлението на клуба.

След запознаване с показанията и материалите по делото от защитниците, съдия Михаела Добрева даде ход на делото и изслуша пледоариите на защитниците. Въпреки настояването им за по-лека мярка, съдът наложи най-строгата – задържане под стража, като уважи опасенията на прокуратурата от извърщване на нови претъпления. Решението може да се обжалва пред Апелативен съд.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ