Страшна измама за 100 000 евро с Мария Илиева! Певицата е в ГДБОП: Хайде пак глупости

Мария Илиева

В нова измама в мрежата оплетоха Мария Илиева. Хитовата певица сама предупреди феновете си за мошениците.

Схемата на мошениците е да пишат съобщения на почитателите на изпълнителката. „Вие сте избран сред 20-те победители за седмицата на наградата, предложена от г-жа Мария Илиева в размер от 100 000 евро“, гласи съобщението. Това най-вероятно се прави с цел източване на лични данни.

Любимата менторка от „Гласът на България“ изрази възмущението си в нета и се опита да предпази неподозиращите за измамата фенове.

„Хайде пак… някакви нови глупости“, написа изпълнителката.

Това не е първият случай, в който певицата е мишена на измамниците. Само преди броени дни Илиева отново се обърна към последователите си в официалната си фейсбук страница, за да ги предупреди, че мошеници използват нейното и това на Руми Илиева лице за реклама на продукт.

„Приятели, от известно време насам в интернет се разпространява невярна информация, засягаща мен и Руми Илиева, фалшиви сайтове, неправомерно използващи наши снимки и видеа, разпространяват невярна информация за това, че ползваме и препоръчваме продукти за отслабване.“

Случаят толкова вбесил Илиева, че самата тя призна, че се е обърнала към отдел „Киберпрестъпления“ на ГДБОП, от които очаквала съдействие.

Рекламните материали за продукта за отслабване твърдят, че с негова помощ Мария Илиева и българската спортистка Руми Илиева са стопили мазнинките и поддържат фигурите си. „Само за 3 седмици смених гардероба си от ХЛ на С“, „твърди“ Мария Илиева във фалшивата реклама.

Певицата вече търси помощ от юристи и от самия фейсбук и помоли феновете си да бъдат разумни.

Фейк профилите все по-често използват на популярни личности, за да стигнат до мишената а през последната година подобни случаи видяхме и с Александър Сано, Юлиан Вергов, Владо Карамазов и други, пише „България Днес“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ