Ивет Стайкова: Убила съм баба си?! Обвиняват ме! Имам алиби. Свършихме ли? Чака ме бал

payimage-600727

„Ивет борави с богат речников фонд. Адаптира се бързо, говори на „ти“. Демонстрира защитни нагласи при споделяне на значима информация за себе си и ниска склонност към себеразкриване, предава 24 часа. Забелязва се настойчиво поддържане на фасада на адекватност и контрол и неглижиране на лични недостатъци. С напредване на времето изразява нетърпение: „Свършихме ли, че ми се пуши?“.“

Това са само част от заключенията, до които стигат специалистите, участвали в петорната съдебнопсихиатрична и психологична експертиза на Ивет Стайкова. „24 часа – 168 истории“ се сдоби с изследването, в което четиримата доктори в подробности описват и анализират реакциите на девойката по време на срещите й с тях.

От записките става ясно, че държанието на момичето е повече от неадекватно. Например – по повод задържането си за смъртта на актрисата Стайкова казва: „Обвиняват ме, че съм убила баба си… Е, липсва ми, бяхме близки. Но аз имам алиби, бях с един приятел, чакам го да ми дойде на свиждане и да каже дали ще свидетелства.“

Според психолога: „По отношение на извършеното деяние Ивет се представя в ролята по-скоро на косвен участник в събитията и своеобразна жертва на цялата ситуация“.

Специалистът допълва, че тя избягва да анализира миналото си поведение рационално и в дълбочина, както и че не е налице индикация за травматично преживяване от случилото се. Ставало въпрос за фасадна демонстрация на неясни и недоизказани чувства на самосъжаление: „Няма да мога да отида на бала, а искам хубава рокля и да се забавлявам“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ