Премиерът акад. Денков превъртя играта: Постижима цел е да се съревноваваме със САЩ и Китай

payimage-603944

Преди време започнахме процес, свързан с промяната на начина, по който да гледаме на нашия регион на Балканския полуостров, да гледаме на него като на един световен регион, който да може да се конкурира със западните страни, да се съревновава с Китай, със САЩ.

Нещо, което някои щяха да сметнат за шега преди 10 години, но вече е постижима цел. Това е нещото, което трябва да направим, да покажем, че се развиваме заедно, защото Европа е силна, когато всички нейни региони са силни.

Това каза министър-председателят Николай Денков в своето приветствено слово на провеждащия се днес информационен ден за финансиране на високотехнологични научни изследвания и иновации на Европейският съвет по иновации, в сътрудничество с Министерството на иновациите и растежа (МИР).

Премиерът изрази своята признателност към програмите, които са подкрепили развитието ни, в сътрудничество със западни университета и научни центрове, така че да е възможна конкуренцията със западните страни.

„В това е силата на Европа – да можем да се развиваме заедно. Да, постигнахме голям напредък, но ако не надградим стореното дотук, няма да бъдем успешни. Това се иска от нас през следващите години – да бъдем по-бързи, по-силни, по-конкурентни, да бъдем в много по-голяма степен отворени за сътрудничество с тези, които са около нас в Европа. Тогава ще бъдем успешни във всяко наше начинание“, каза в заключение Николай Денков, цитиран от БТА.

За него днес България е напълно различна от това, което е била преди 10 години, когато по-малко от 10 процента от децата в страната са били запознати със значението на думата „предприемачество“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ