Трус в щангите! Ариф Маджид хвърля оставка, избират нов президент на 14 март

payimage-582255

Българската федерация по вдигане на тежести беше разклатена от пореден трус. Президентът Ариф Маджид обяви, че ще напусне и през март ще има извънреден конгрес. Това става броени седмици след големия скандал, при който треньорът на националния отбор Иван Иванов и синът му бяха задържани заради корупция, предава Блиц Спорт.

13 клуба са поискали неговата оставка с подписка. Те са част от сдружението „Нова българска федерация по вдигане на тежести“, която е регистрирана преди година от д-р Кирил Панайотов.

„Ще има извънреден конгрес, на който ще се гласува нов председател. Той ще се проведе на 11 или 12 март. Тогава ще се избере и нов Управителен съвет. Аз и без това исках да си подам оставката“, заяви Маджид пред медиите след днешното заседание на УС.

„Не съм огорчен. Аз не съм такъв човек. Не сме коментирали кой ще ме замени. Пожелавам му много успех, задачата не е лесна, трудна е. Федерацията винаги има неприятности и проблеми, но аз съм сигурен, че който дойде, ще ги реши. Аз ще помогна с каквото мога“, допълни босът на щангите.

„2024 г. е много важна година, имаме 3 квоти при мъжете и голяма възможност да вземем медали. Не мисля, че последните събития ще повлияят на Европейското, което предстои да се проведе в София. Момчетата са доста силни, мисля, че ще се представят възможно най-добре“, коментира още Маджид.

„В момента сметките на федерацията са запорирани. Към 80 000 лв. са от началото на годината. И има ревизионен доклад от НАП, който е от 150 000 лв. от 2020 г. и 2021 г.“, уточни бизнесменът.

Иван Иванов остава треньор на националния отбор. В края на декември олимпийският шампион по вдигане на тежести от Барселона`92 и синът му Иван Иванов-младши бяха задържани за поискан и получен подкуп. Сумата от малко над 62 000 лв. е дадена именно от председателя на БФВТ на Иванов-син, който според прокуратурата и КПКОНПИ е бил пипнат с белязаните пари.

„Предполагам се води някакво дело по случая, не съм информиран. В момента няма юридическа и правна причина Иван Иванов да не води отбора. Естествено, че е притеснително, че Карлос Насар в момента тренира отделно. Това е нещо, за което те трябва да се разберат помежду си. Не мога да влияя върху техните отношения. Никой не е длъжен да се харесва, важното е да се работи в правилната посока“, заяви Ариф Маджид.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ