Денков отговори на Радев: Да се разследва и изсветли всичко, което е неизяснено! Искам всичко да излезе наяве

payimage-596462

Премиерът Николай Денков с коментар по разразилия се днес скандал около т. нар. дело „Кешгейт”. Министър-председателят подчерта, че още от първите дни, в които от ПП-ДБ са влезли в политиката, заедно са се застъпили за това, че всички сигнали за нарушения трябва да бъдат проверявани и там, където има злоупотреби, разследванията да завършват със съответните присъди.

„От тази гледна точка аз лично и моите колеги винаги сме подкрепяли всеки един призив подобни съмнения да бъдат разчиствани”, посочи Денков. Според него по тази тема трябва да се изсветли всичко, което до този момент остава неизяснено.

„По отношение на коментарите на президента ще припомня, че преди няколко месеца казах, че в службите виждам сляпо петно по отношение на корупцията и тогава получих подкрепа единствено от ПП-ДБ. Надявам се сега всички други да подкрепят възможността ефективно и в сравнително кратки срокове и с ясни резултати да бъдат проведени нужните проучвания и всичко да излезе наяве”, добави премиерът, цитиран от Нова.

Припомняме, че по-рано председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски изпрати писмо до главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. В него той заяви, че прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация.

На обвинението от Пеевски, Румен Радев отговори по следния начин: „Призовавам компетентните органи да извадят всички сигнали, преписки и дела за БТК, „Булгартабак”, КТБ, ББР, язовири, магистрати, „Митници”, „Дунарит”, отравянето на Гебрев, офшорки, поставени лица – собственици на имоти, хотели. Останаха страшно много въпроси да висят. Обществото ни очаква отговори. Как да се борим с корупцията при това положение?“.

Според президента ситуацията е такава, че появата на алтернатива е неизбежна, за да се върне нормалността и европейската перспектива. „Ако дам доверието си на някоя политическа формация, ще го заявя сам“, категоричен е държавният глава.

Относно ротацията, Денков каза, че анализът на министрите за предстоящата ротация на правителството показва, че в почти всяко от ведомствата изпълнението е на много високо ниво. Дали ще бъдат сменяни министри зависи от разговори, които още не са проведени, поясни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ