Спряха строежа на най-новия хотел в Пловдив

1985190

РДНСК Пловдив спря извършването на всякакви намеси на строителен обект на ул. „Константин Стоилов“ 15 в „Капана“, той като се застрашава безопасността на живущите и преминаващите в района, съобщиха от район „Централен“.

След като РДНСК дадат своите разпореждания, строителят трябва в най-спешен порядък да укрепи, насипе и възстанови всички щети. РДНСК ще преценят и каква финансова санкция да бъде наложена на строителя и надзора.

„С колегите от администрацията следим ежечасно за промени в обстоятелствата, тъй като ситуацията е динамична. При евентуален снеговалеж или дъжд тя не само ще се усложни, но и ще стане още по-опасна.

Становището на строителната дирекция на район „Централен“ е, че строителен обект на ул. „Константин Стоилов“ 15 застрашава безопасността на живущите и преминаващите в района. Строителните и изкопните дейности са излезли далеч извън параметрите на проекта. Подкопани са основите на съседните сгради и на прилежащата тротоарна настилка. Още преди 10 дни от районната администрация са констатирали нарушенията. Издадени са редица от предписания към строителя и надзорната му фирма, както е по закон, за спиране на строителството и започване на укрепителни дейности по сградите.

Своевременно, заради възникналата опасност семейство с три деца е напуснало жилището си до приключване на казуса.

„Последното ни обследване на обекта е от вчера. Има пропуквания в избените помещения и на двете съседни сгради“, съобщиха от районната администрация на „Централен“.

Тази сутрин е паднала част от стената в избата на едната сграда. Обектът е спрян аварийно от Националната дирекция за строителен надзор, от Пожарната са отцепили периметъра за преминаване на пешеходци. Това трябва да продължи до произнасяне на становището на РДНСК.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ