Мая Илиева се завръща, венчава известен пловдивчанин

1987554

Мая Илиева ще блести на сватбата на младия столичен художник, поет и музикант Росен Карамфилов през юни. Вдовицата на Георги Илиев е първа приятелка още от „лудите млади години“ с майката на мултиталанта –  художничката Ина Дамянова.

„Да, ще се оженим официално през лятото“, потвърди избраницата на Карамфилов Анна. Красивата брюнетка издаде още, че с Росен са набелязали и кумовете си. Единият от тях, дългогодишен приятел нас двойката, също потвърди благата вест.

За сефте след дълго отсъствие от светлините на прожекторите дамата с екзотична хубост събра погледите на столичната премиера на стихосбирката „Към нея“ на Росен Карамфилов в началото на 2022-а. На събитието тя демонстрира особена близост с майка му и с актрисата Деси Тенекеджиева, водеща на творческата вечер. Красивата половинка на разстреляния през 2005-а бос тогава сподели за вестника, че познава Росен от бебе и никога не е прекъсвала контактите си с неговата майка. През 2023-а Илиева също уважи вернисажа на наследника на старата си дружка

За първи път Мая Илиева не посети артизява на Росен Карамфилов. Онзи ден синът на покойния модерен класик Кольо Карамфилов откри първата си самостоятелна изложба „Разговор с невидимото“ в известна столична галерия. Единствената причина за липсата на вдовицата на Георги Илиев на вернисажа, били нейни неотложни ангажименти далеч от родината.

Сюрприз № 2 след вестта за венчавката на Карамфилов-младши с неговата любима стана светкавичната откупка на всички изложени картини. По думите на видни столични галеристи такова нещо не се е случвало от незапомнени времена!

„Преди може би три години нещо ми подшушна в ухото, че трябва да взема едно платно, за да не полудея. Взех едно платно, нарисувах едно сърце. Никога няма да забравя първата ми картина – „Бащино сърце“. И това сърце сякаш се разтуптя, и баща ми сякаш се върна“, спомня си младият мултиталант.

„Когато някой човек иска моя картина, но няма възможност да я купи, аз казвам така: „Ако тази картина е за теб и ти я чувстваш, аз предпочитам да я дам на теб за 100 лева по-малко, отколкото да я дам на някого, който няма да я почувства, или да я дам на някой, който ще я купи просто така, за да я има. Да, изкуството е много далеч от това притежание“, убеден е наследникът на пловдивския модерен класик на живописта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ