Проф. Овчаров нападна публично Възраждане: Загинали са хора, а вие си стоите и си играете с телефоните

проф. овчаров

Проф. Николай Овчаров даде своето мнение относно днешния ден на почитането на паметта на загиналите от Народния съд.

„Това разделение е залегнало в целия ни народ. Трябва да се излезе от него. Отново видяхме и чухме речите, а всъщност нещата много често опират до едни чисто човешки моменти. Моята майка Мария Овчарова е най-големият изследовател на случая с ястребинчетата – за разстреляните деца през така наречения фашистки режим в България. Понеже го знам този случай, бях дете, но ходех с нея. Всъщност става дума за един поручик, един учител какъвто е бил по образование, мобилизиран, който е искал, натягал се е и е направил този разстрел, за да се издигне в службата, а не защото е бил антикомунист или нещо от сорта. Много често това са едни чисто човешки подбуди и от едната и от другата страна са били мотивите, за да се извършват зверства и преди 9-ти и след 9-ти септември. С което по никакъв начин не оправдавам това, което се случи днес в парламента. Не може когато се става на крака за загиналите да се стои демонстративно и да си играят с телефоните, или да излизат от залата.

Трябваше Костадинов да покаже това, което показа, и да стане прав. Ако трябва да обобщя, не трябва да се бърка в тази рана. И не трябва политиците да се месят в тези неща“, каза той в предаването „Пресечна точка“ по „Нова телевизия“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ