Говорител на Радев изригна: Само го атакуват! Да подам ли сега сигнал, че Нинова не плаща наем?!

payimage-492333

2024-а е годината, в която партийният модел ще се промени, защото е в криза. Партиите се деструктурират, действат френетично, защото усещат този си разпад. И единствената алтернатива е президентът, затова го атакуват.

Това анализира бившият говорител на служебните кабинета на Румер Радев Антон Кутев.

Няма политик в момента с толкова висой рейтинг като Радев и то при положение, че всички работят срещу него, продължи той. Виждаме коалиция на страха от него, без президентът да е направил действия към партия, посочи Кутев пред Нова нюз.

И бе категоричен: гарантирам, познавайки добре Радев – ако ще прави нещо, сам ще го обяви, а такова за момента няма.

Хора се катерят по гърба на президента, никога нямаше ПП да дойде на власт без него, и Стефан Янев направи всичко на гърба му. И то без някога да е подкрепял някой от тях, подчерта Кутев. А ако беше ги подкрепил, попита той.

„З март“ се разпусна преди два месеца, каза още Кутев, визирайки обаче инициативния комитет за референдума. Ако и когато реши да обяви нещо, президентът сам ще го направи, повтори той. Наясно сме, че най-силният човек в държавата може да съдаде проект, но той (Румен Радев) е институционален и през цялото време се опитва да прави всичко на светло, обясни политикът защо няма да се стартира нещо преди края на манздата. Инаме нужда от проект имало.

Делян е закъснял с призивите си към президента да го види на политическия терен – нали Радев два пъти печели изборите, защо Пеевски не се кандидатира на президентския вот срещу него, коментира още Кутев. Не само че ще загуби, ами ще изкара 3%, затова не се кандидатира, отговори си той. Обвиненията в корупция към президента не са подкрепени с никакви доказателства.

Форма на обществено оглупяване е да търпим това, заключи политикът.

Мога ли сега да изляза и да подам сигнал, че Корнелия Нинова не плаща с години наем на „Позитано“20, отговори той на папката на БСП, която социалистите размахаха с подавани от тях сигнали срещу президентски хора и служебните му министри.

Познавам Копринков отпреди Радев да спечели първия си президентски мандат, не знам да е правил нещо, с окето нарушава законите на държамата или морала, заяви още Кутев по адрес на президентския секретар, станал нарицателно с намеците за „Пътя на Копринката“. Целта е да се внушава, че всички са маскари и да се удари по президента. След една година ще е друг, без нещо да е доказано, предположи ексговорителят на служебните правителства. Вече ако има решение на съда, да го затворим Копринков, добави той.

И аз 2021 г. подавах сигнали, че милиарди са платени за „Хемус“ без гарантирани договори, но прокуратурата на Гешев се ослуша. Днес я няма магистралата и това е обществен въпрос, не е личен – през фактите от обществен интерес трябва да говорим, а не през личността на Копринков или Пеевски, каза Кутев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ