Вежди Рашидов призна: Галя от посолството се обади на Сачева и ме изгониха от парламента

вежди рашидов

Спектакъл – така Вежди Рашидов определи напрежението, което се случва между президента Румен Радев и депутата Делян Пеевски, тъй като то забавлява цялото общество.

„Но трябва да има мир. Когато се карат, не е добре за обществото. Как е за тях, няма значение. Като големи мъже да наведат малко глави от двете страни и в името на българския народ да се смирят. Този скандал не носи дивиденти нито на президента, нито на г-н Пеевски“, каза бившият председател на Народното събрание и бивш министър на културата по Би Ти Ви.

„Една Галя от американското посолство управлява държавата“, заяви той. Но не пожела да разясни кого визира. Каза, че когато напускал парламента, от ГЕРБ му обяснили, че Галя от американското посолство се обадила на Деница Сачева и поискала неговото освобождаване от парламентарната група. Не обсъдил с лидера Бойко Борисов това. Сега поддържал връзка с хора, които са напуснали ГЕРБ, а не с тези, които са в партията.

„Сега Борисов го обичат други хора, няма лошо, работили сме дълго време. Бях му добър министър, предполагам, защото работих искрено и честно за Министерството на културата. Работихме добре, но имам моите лични разочарования, че отделих 20 години от живота си за политиката“, коментира Рашидов.

В момента Вежди Рашидов пише „хубава книга за политиката“, наречена „Сянката на една сянка“. Подготвя своя изложба, която ще представи в Барселона, после в Турция и много вероятно и в Париж.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ