МВР заплете мистерия с убийството на Нотариуса: 50 мин след престъплението се е обадила Гергана

payimage-614242

„50 минути се е забавил сигналът за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Той е бил подаден от съпругата му Гергана в 20:09 часа в сряда.

Все още се събират данни и доказателства за убийството на Божанов. Уточнява се видът на оръжие, евентуално съпричастни лица, както и близки на убития. Едва тогава ще има и версии“, това каза шефът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

Според него е възможно част от лицата, организирали убийството, да са напуснали страната.

По-рано днес стана ясно, че се осъществяват претърсвания из София за убийството на Нотариуса и именно тогава се появи информацията, че жена му, която работи в ГДБОП, но в момента е по майчинство, е подала сигнала 50 минути след убийството му.

Любомир Николов уточни, че Божанов имал голям имот в Гърция и поясни: „Разполагаме с оперативни данни, че той фиктивно владее доста имоти, но на негово име или на неговите фирми – имотите са единици. За г-жа Божанова разполагаме с данни, че тя е придобила къща извън София. Извършено е претърсване и изземване в имота“.

„Има едно разследване за имотни измами и принуда на съдии, гледали имотни дела. По него Божанов не е обвинен“, добави зам. градският прокурор на София Иво Илиев.

Той поясни, че разследването е било в края си и е щяло да се търси наказателна отговорност от убития, предава Блиц. Николов говори след отчета за дейността на СДВР. Колегите от СДВР да изправени пред огромни предизвикателства. Има спад в престъпленията и увеличение на разкриваемостта с около 4 процента.

„Намалели са убийствата, а разкриваемостта на кражбите на коли е над 10%. Критиката ни е към работата при случаи с домашно насилие. Трябва да се обърне внимание на политиките към превенцията“, отбеляза главният секретар на МВР Живко Коцев.

„Получихме положителна, добра оценка от ръководството на МВР. Тя е резултат на неиморнивнтруд на колегите от СДВР“, допълни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ