Кметът на Пловдив обяви грипна ваканция

kostadin-dimitrov

Във връзка с грипната епидемия кметът на Пловдив Костадин Димитров със своя заповед обяви 6 и 7 февруари 2024 година за неучебни дни за всички училища на територията на Община Пловдив.

За това са информирани областният управител Илия Зюмбилев, РЗИ и Регионалният инспекторат по образованието.

Вчера директорът на Регионалната здравна инспекция в Пловдив д-р Сийка Димчева заяви пред TrafficNews, че е отчетен лек спад в заболеваемостта в Пловдив. Все още обаче не може категорично да се заяви на какво се дължи спадът, тъй като учениците преминаха към онлайн форма обучение съвсем скоро.

Припомняме, че преди дни Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ предложи на МОН да увеличи междусрочната ваканция с два или четири дни – в интерес на опазване здравето на ученици и учители. В национално допитване от профсъюза са потърсили мнението на гилдията. 69,8 % от анкетираните са категорични, че ваканцията трябва да бъде удължена с 4 дни. Така неучебна за учениците би била цялата следваща седмица. 25,3 % смятат, че междусрочната ваканция трябва да се увеличи с 2 дни.

Едва 2,8 % считат, че не трябва да се удължава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ