Гунчева проговори за „внезапното“ напускане от Възраждане: Костадинов ми забраняваше да говоря

гунчева

Да припомня един конфликт на всички тези, които били „учудени“ от „внезапното“ ми напускане.
Още в началото на парламента, Костадинов ми забрани да говоря пред медиите, а ако някой журналист ми зададеше въпрос, ми беше забранено да отговарям, без да мине отговорът през Тъпата Йовка.
Още в началото ми се обясняваше, че всичките ми профили и страници стават политически и партийни и трябва да дам достъп на пиарите до тях, за да публикуват. Когато започнаха да публикуват само снимки и възхвали на Костадинов, им отнех достъпа. В същото време на официалната страница на Възраждане и по групите, мои неща почти нямаше, включително когато имах важни изказвания в зала и в комисии и важни според мен въпроси.
В конкретния случай половин час, преди вождът да ми се обади да ми разпореди да махна публикация за „Просто Киро“, защото не можело така да наричам премиера, мои познати от службите ми казаха, че имало разпореждане от американците да ми бъде затворена устата и сайтове да не ме публикуват, а на партията било наредено да ме накара да си мълча.

В същото време той беше на интервю в Нова телевизия, като десет минути преди ефир беше намерил време да ми се обади да крещи, че не съм можела да наричам Кирил Петков Просто Киро /и то при положение, че самият той и други депутати имаха публикации, в които го наричаха така/.
Треснах му телефона, като обясних, че не се е родил човекът, който ще ми казва какво да говоря или пиша или не и му напомних уговорките да имам свобода, което беше условието да ги подкрепя.
Взех тогава първият си болничен, заради изострено мое хронично заболяване. Обмислях. Не му вдигах телефона, докато изпращаше емисари да проучват какво смятам да правя. Накрая ми се извини пред групата. Моите познати ме предупредиха, че са решили да действат срещу мен с негово съгласие. И тогава излязоха глупостите за публикацията за координатите и Министерски съвет, което беше безобиден и шеговит пост според мен. Започнаха атаки срещу мен, а вождът ми забрани да се оправдавам пред медиите. Той и партията също не ме защитиха, а дори се радваха на атаките срещу мен. Това продължи и нататък. Многократно ми забраняваха да се изказвам в пленарна зала. Важни комисии не бяха отразявани.

На моите публикации започнах да пиша отдолу, че изразяват личното ми мнение и не ангажират партията. И затова стана скандал, защото вождът ми каза, че съм нямала право на лично мнение.

На големият протест в София срещу украинското знаме, Тъпата Йовка прати на имейли списък на тези, на които е разрешено да говорят на протеста, както и кратките им речи с настояване да бъдат научени наизуст. Моето име го нямаше. И не говорих на протеста, въпреки че исках. Това беше в началота на май месец 2022 г. Хората ме питаха толкова ли нямало какво да кажа на протеста. Обясних, че ръководството не ми е разрешило да говоря.

Но след това някак си всички удобно забравиха всички тези неща. Повярваха на клевети. Защото черният пиар работи така – няма значение истината. Компрометирай източника, накарай го да се оправдава, постави го под съмнение, за да се отклони вниманието от теб.

Подобна кал и клевети може да използва само партия, която не е читава и която се стреми да скрие собственото си предателство. Скоро истината за тях ще стане ясна за всички. До следващият патриотичен проект, начело със зависим и алчен политик, който да продава България.

От Фейсбука на адвокат Елена Гунчева-Гривова, бивш депутат от ,,Възраждане“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ