4 заведения са затворили заради строежа на хотел в пловдивския кв. „Капана“

Image_16988811_40_0

Четири заведения в пловдивския кв. „Капана“ временно са преустановили дейността си, защото се притесняват за здравето на своите клиенти и служители. Причината за това е строежът на хотел, заради който се срути стена на къща на семейство с 3 деца.

„В момента нашият бизнес е затворен за неопределено време. Веднъж повдигахме дограмата, вратата е увиснала и много трудно се отваря и затваря“, заяви Тодор Танчев, който е собственик на ресторант в „Капана“. Служителите му се притеснявали да работят, тъй като кухнята им е в мазето на сградата. От общината казали, че не могат да издадат документ за затваряне на заведението, но от РДНСК посъветвали Танчев да затвори. Строителят пък отказал да го обезщети.Управителят на заведението Иван Копеников каза, че служителите са общо 5. Сега използвали друг ресторант, за да не остават хората без доход през зимата. „От уикенда времето е добро, видяхме в другия обект, че Пловдив е пълен с хора“, посочи Копеников.

Както вече писахме, миналата седмица РДНСК спря строежа на хотела, а прокуратурата започна проверка по случая. Инвеститорът твърди, че изпълнява всички разпоредби. Собствениците на бизнеси в района обаче са категорични, че ще си търсят правата в съда.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ