Криминален психолог за убийството на Пейо: Тази тъща явно е отровна! Произвела е нещо като нея

1

Проследих случая до известна степен, не изцяло. Самият начин на смъртта емного интерес. Иначе и преди съм казвал, че когато се заговори за домашно насилие, всеки визира това да е от мъжа към жената, а в не малко случаи се случва точно обратното.

Това заяви криминалният психолог Тодор Тодоров във връзка с убийството на Пейо Пеев, който бе удушен и запален. Заподозрени за деянието са половинката му Габриела, от която той има дете и тъща му Красимира Трифонова.

Експертът бе гост в подкаст, воден от ексрепортерът на „Господари на ефира“ – Дани Йорданов.

„Това се случва все по-често“, заключи той.

Много често при различни видове престъпления опожаряването на автомобила е обвързано с това да се заличат следите. Това сочи преднамереност на деянието и опит за заблуда на разследването. Това означава, че има предварителна подготовка“, каза Тодоров.

„По-интересното е начинът на причиняване на смъртта. Когато жени убиват мъже и то в условията на домашно насилие, жената няма физическото усещане за себе си, че е по-силна от мъжа и може да надделее в директен сблъсък“, уточни психологът.

По думите му повечето пъти при такива случаи смъртта е причинена, докато мъжът спи или пък е под въздействието на опиати.

„Това, че е удушен показва, че човекът, който го е извършил, възприема себе си като по-силният и доминиращ. Да, най-вероятно е получила помощ от дъщеря си под някаква форма, но самият факт, че го е направила, това е било и доста изненадващо за самата жертва“, смята Тодоров.

„Ако си седиш на седалка в колата и някой опита да те удуши, това с ръка е много трудно, тъй като имайки предвид, че все пак има облегалка, по-трудно може да се осъществи такова убийство. В Италия използват гарота – специално въженце, с което контролираш жертвата. Вероятно е дамата, която е извършила удушаването, да е имала нещо сходно на това – може да е сезал или друго въженце, което ще устои на сериозен натиск и няма да се скъса. Може да е дори шнур. Това е интересното“, категоричен е експертът.

„Не съм виждал тази жена – тъщата. Тя обаче явно е човек с доста доминиращ характер и потребност от това тя да определя какво да се случва в една ситуация и да има желание за контрол. Това е предпоставка за влошени отношения“, заяви Тодоров.

Няма значение, че тъщата е дипломатически представител. Когато хора заминават на такива мисии, не съм сигурен, че някой се ангажира с тяхното психично състояние. Дори и да имаш някакви акцентуации, ако не са в разрез с изискването на длъжността, няма проблем“, каза той.

„Тази тъща явно е отровна. Не знам какво се е случило с бащата на другото задържано лице, но си личи как един модел на поведение се прилага отново и отново, защото хората най-лесно се учим, като подражаваме. Тази майка си е произвела нещо като нея“, смята Тодоров.

„Тази жена най-вероятно иска да контролира всичко, което прави. Доколкото знам, като при нея дойде човек, който е по-добър от нея, тя пуска десетки оплаквания, за да го отстрани. Това показва модел на поведение“, категоричен е психологът.

Според него тя има емоционални проблеми. „Характерните й особености са много тежки, за да се стигне дотук – тя да елиминира физически зет си – бащата на внучето си, показва, че тя не може да отчете какво причинява на всички останали, най-малкото на внучето и на нея не й пука за това. На нея й пука да се случва само това, което тя иска“, смята той.

„Смятам, че роднините на извършителите в тия случаи нямат морално право децата да бъдат при тях. Не знам защо законодателят не взима мерки в това отношение. Ако биологичният баща на второто дете е друг човек, добре че нямаме два трупа в момента. Тези черни вдовици – нали има такъв вид паяк, който след съвкупление убива мъжкия и го изяжда. Та, те най-вероятно щяха да си решат проблема и с другия мъж по някакъв такъв начин“, добави експертът.

Щерката е женена от един човек и живее с него, забременява от друг и решава да се омъжи за първия. Това е странно. Това показва, че жертвата е широко скроен човек, за да е окей да гледа чуждо дете. Дете лесно се прави, трудно се гледа. Жертвата е поела ангажимент да се грижи за тези деца“, констатира Тодоров.

„Душенето е мъчително убийство за жертвата. За да умреш при душене, трябва да ти се чупи подезичната кост. Това би трябвало да се вземе под внимание от съда“, смята психологът.

Според него за да бъде тъщата по време на разговора между Пейо и Гергана, то значи е планирала всичко. „Нейното присъствие е преднамерено с цел да извърши убийството“, подчерта той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ