Абсурд с „възкръснала“! Начисляват сметки за ток на жена, починала преди 8 години

rodnina

Жена от пирдопското село Мирково, която е починала преди 8 години, се оказва, че продължава да консумира на ток. Мистериозно близките й получили сметка. Пред Нова телевизия снахата на покойната Мария Лалчева едва не изпрати по ангелите бюрократите, които така и не могли да й обяснят как „покойницата“ е натрупала през месеците юни и юли 48,22 лева за електроенергия.

„Получихме уведомление за дължимата сума. С лихвите тя е станала около 90 лева“, разказва жената.

Документално покойната ви свекърва е възкръснала, прекъсна я водещият на „Пълен абсурд“ Румен Бахов.

„Починала е 2016 г. Досега не сме получавали сметки за ток. Значи досега си ги е плащала
партидите са сменени от новите собственици“, обясни снахата на „възкръсналата“.

„Покойна сверкърва получила сметки за ток 8 години след смъртта си. Според фактурите консумираната енергия е от миналото лято“, поясни водещата на „Здравей, България“ Мира Иванова.

Колегата й Виктор Николаев пък изтъкна, че по думите на снахата на „длъжницата” има и натрупана лихва по сметката. А от енергото са убедени, че по документи борчът е натрупан от покойницата, добави той.

Жилището в село Мирково, в което възрастната жена е живяла до смъртта си, вече е продадено.

„Новите собственици са сменили партидите. Те нямат никакви проблеми със сметките, плащат си ги редовно”, обясни снахата на покойната.

Проверка показва, че новите собственици са сменили партидата на двуфазния ток в къщата, но не и на трифазния. Именно тази стара партида се води на името на Мария Лалчева, но според снахата на Мария Лалчева, купувачите не имота не са консуматори на трифазен ток.

„Дано Мария Лалчева да е на по-добро място! Ако в този момент ни гледа отгоре, със сигурност ни се смее“, каза пък Румен Бахов.

„Няма как да не се разсмее. Някой ще кажат „ами да става от гроба и да ходи да си плаща сметките!“, заяви Николаев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ