Диана Русинова: Хората се чувстват безнаказани! Зачестяват тежките ПТП-тата заради алкохол и дрога

421799360_10232171029208796_895147229395167150_n

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики коментира тежката катастрофа в София, след която мъж се бори за живота си. Той е бил блъснат от пиян и дрогиран шофьор в столичния квартал „Младост“.

„Без детайлен оглед трудно може да се предположи с каква скорост е карал виновният, но при всички положения е била над 50 км/ч. Моето лично предположение е, че е била дори с над 80 км/ч., за да се получи такъв удар. За жалост тези кантастрофи зачестяват. Зачестяват и тежките ПТП-та с хора, които са употребили алкохол или наркотици. Често отразяваме само инцидентите в столицата, а не и тези в страната, които никак не са малко“, каза тя в сутрешния блок на БТВ.

„Подобен удар отзад понякога може да е по-лош и от челен удар. Защото тялото е отпуснато и подобни инциденти понякога дори завършват със счупен врат на човека, който стои в първата кола. Големият проблем е защо имаме такова сериозно изоставане в борбата с разпространението на този вид забранени вещества. Обществото не си взима поука. То живее с едно фалшиво усещане за безнаказаност. На практика като живееш по този начин и смяташ, че няма да бъдеш наказан каквото и направиш, това е резултата“, смята още Русинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ