Плугчиева: Желанието на Денков да е външен министър е поредният скандал! Тези пазарлъци са недопустими

акад николай денков

Някой в държавата води ли списък със скандалите, които съпътстват управляващите? Те са толкова много и така се застъпват, че обществото забравя старите. Желанието на премиера Николай Денков да бъде външен министър е поредният скандал. Това каза за аудиокаста „Това е България“ на „Фокус“ Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер по европейските фондове.

„Всичко това е не само скандали, а и безобразия, които сигурно пълнят ежедневието ни, но в същото време са спойката между тези управляващи, които са си избрали една дума за управлението, която аз не употребявам. Това е много недостойно, разочароващо, обидно и отблъскващо за цялото ни общество. Недопустимо, несериозно и безотговорно е да има пазарлъци за постове и за това кой ще блесне, ще ходи в Брюксел и на други командировки. В условията, когато имаме толкова много проблеми в страната, когато Европа и светът се тресат от войни, когато в България имаме демографска криза, проблеми в образование и здравеопазване – да се правят такива пазарлъци, ми се струва изключително недостойно и то на това високо ниво“, коментира Плугчиева.

Бившият вицепремиер по европейските фондове бе категорична, че имаме нужда от сериозна и отговорна външна политика с лице, която да предизвиква респект и симпатия за България. „Не да бъдем сложени някъде там в ъгъла и да ни смятат за „момчето за бой“ в ЕС“, коментира още Меглена Плугчиева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ