Мащабна издирвателна акция: Спасиха 75-годишен мъж, открит е в безпомощно състояние

полиция

Мъж на 75 години от село Шуменци е спасен при мащабна издирвателна операция на служители от Районното управление на полицията в Тутракан. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Сигнал за изчезналия мъж, който е с нарушена комуникация, е получен на тел.112 на 2 февруари около 20 часа. Той е бил в неизвестност от 15 часа същия ден и след безрезултатно търсене, близките му се обръщат към полицията.

Незабавно е организирана издирвателната акция. Сформирани са шест екипа, помощ оказват ловци и местни земеделци. В продължение на няколко часа при минусови температури са обходени обширни територии в периметър около 5 км в землището на селото, претърсени са и множество необитаеми къщи. Излезлият силен вятър, непрогледната тъмнина и пресеченият терен налагат около 1 часа издирването да бъде прекратено, посочват от полицията.

С възобновяването на спасителните действия рано сутринта на следващия ден възрастният мъж е открит. Около обяд в горски масив, отстоящ на около 3 км от селото, човекът е намерен – в безпомощно състояние, без обувки, с охлузвания по тялото, със симптоми на хипотермия, но жив. След оказана медицинска поощ мъжът е в добро здраве и вече е предаден на близките си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ